زهرا بشری موحد

شاگرد زرنگ‌ها هم غلط دارند!

دقیقا نمی­دانم رقابت بود یا حسادت، ولی همیشه دوران مدرسه حس خاصی نسبت به شاگرد زرنگ‌ها داشتم. این حس به خاطر اینکه نمره­‌های بالا و ردیف‌­های جلوی کلاس مال آن‌هاست، نبود. بیشتر به خاطر این بود که حتی اگر در امتحان­ها و دیکته‌­هایشان غلط هم داشتند، باز معلم­ها برایشان دلسوزی می­‌کردند. این­جا بود که خیلی درکش برایم سخت می­‌شد. شاگرد زرنگ­ها حتی وقتی غلط داشتند هم، دوست داشتنی بودند! معلم‌ها برایشان دل می­‌سوزاندند که حیف است با این همه تلاش و پشتکار به خاطر یک حواس پرتی 20 تان بشود 19 و 75 صدم یا 19 و نیم.

یا می­‌گفتند از شما با این همه هوش و استعداد بعید است که چنین غلطی داشته باشید. هرچند آخرش 19 و75 صدم را خط می­‌زدند و زیرش با ارفاق می‌­نوشتند 20 ولی هم معلم­‌ها، هم خود شاگرد زرنگ­ها و هم ما بچه­‌های ته ِ کلاس می­‌دانستیم که 19 و 75 صدم، بیست نیست حتی با ارفاق! شاگرد زرنگ­ها هم باید قبول کنند؛ بعضی وقت­ها غلط دارند.

حالا که از سال­های مدرسه دور شده‌­ام و به قول معروف وارد اجتماع شدم، بهتر می‌­توانم معلم‌ها را درک­ کنم. گاهی اوقات ما هم باید زیر غلط­‌های لحظه‌­های دوست داشتنی زندگی خط بکشیم. خیلی از آدم­ها و اتفاق­ها و موفقیت­ها و سفرهای شیرین را در زندگی تجربه کرده‌­ایم که آنها هم غلط دارند و به قول امروزی‌ها لازم است، آسیب شناسی شوند. هیچ کدام از ما دوست نداریم، دوست داشتنی­‌هایمان، غلط داشته باشند.

طبیعتاً تنوع فرهنگی و فکری افرادی که از سراسر ایران حتی جهان به این­جا می­‌آیند، زیاد است، اما مهم این است که در این تکّه از دنیا، حرف اول و آخر را فرهنگ زهرایی می­‌زند. این­جا با هرسلیقه‌ای، باید زهرا پسند بود. اینجا، همیشه باید به نمره 20 فکر کرد. بیست واقعی، بیست حقیقی. در همه کارها، از خوردن و خوابیدن­‌هایمان گرفته تا پوشیدن­ها و مهمانی رفتن‌هایمان، تا درس خواندن‌ها و بچه داری‌هایمان. خودمان را شبیه کنیم، نزدیک کنیم.

اینجا نباید حتی ذره‌­ای، حتی به اندازه 25 صدم شبیه دنیای روزمره و غافل­مان بشود.

خودکارهای قرمزمان را برداریم و دور همه آن کارهایی را باید خط بکشیم، آن وقت حتما دوستمان دارند حتی اگر 20 مان بشود 19 و 75 صدم.