نیره قاسمی زادیان

شیر و خورشید

وقتی پایت­ را می­‌گذاری در جامعه‌­ای ­که برچسب مذهب، به پیشانی آن خورده، باید شش دانگ حواست را جمع کنی. دیگر فقط کارت، کارکردن نیست. باید نیّتت را، تک تک کارهایت را، هر روز بگذاری زیر یک ذرّه بین قوی تا یک نقـــطه کوچــک و تاریک هم روی آن نیفتد و گر نه کم‌کم تو و آن کار، خاصیت آیینه­­‌ای­تان را از دست می­‌دهید و شعاع نورتان کوتاه می‌­شود.

چند وقت پیش، سروری که چشم‌­های حقیقت بینی هم دارد، سوالی از ما پرسید و جوابی داد که هنوز در ذهنمان زنگ می­‌زند:

ـ شیر، روی پشت بام زودتر خراب می‌­شود یا در یک زیر زمین خنک؟!

چون جوابش سخت نبود، از پرسیدنشان تعجب کردیم.

ما که ساکت ماندیم، خودشان ادامه دادند، وقتی زیر نور مستقیم خورشید قرار م‌ی­گیری، زودتر خراب می‌شوی.

سوال چشم‌­هایمان بزرگتر شد! قرار بود شیر خراب شود نه ما؟!

دوباره گفتند: وقتی درکنار خورشید وجود اهل بیت(علیهم‌السلام) قرار می‌­گیرید، معلوم می­‌شود چه ­کاره‌­اید. اگر خوب نباشید ناخالصی‌­های وجودتان، خیلی زود رو می‌شود.

از آن­‌ر‌وز، این حرف، مثل یک حساسیت ریشه‌دار، به جان فکرمان افتاده که امیدواریم هیچ وقت خوب نشود.

بودن درکنار خورشید اهل بیت(علیهم‌السلام)، نفس کشیدن در هوای پاک دین، به همان نسبت ­که قشنگ و دوست داشتنی‌­ست، دقیق هم هست. این مقدمه که شاید از اصل حرفم بلندتر بود برای گفتن این نکته بود:

وقتی زندگی سالم را، در روزهایی که به زمان آخر، معرفی شده، به آتشی در کف دست، تشبیه کرده‌­اند، یعنی زندگی مسلمانی بایدهای و نبایدهای خود را دارد؛ و اگر مهر طلبگی به پیشانی زندگی بخورد مرز این بایدها و نبایدها باریک‌تر و دقیق­تر هم خواهد بود. باید به سراغ سرچشمه­‌ها رفت و جرعه جرعه برکت و قانون خوب زندگی کردن را از دست­‌های خودشان نوشید. پوسته‌ زندگی‌ها این روزها سخت شده است، اما بودن در مسیرهای نورانی؛ بودن در راه‌هایی که به سمت خدا می‌رود، پنجره گشاست و رنج‌های بسیاری را شیرین خواهد کرد و به لطف همیشگی خداوند مهربان، پاداش بزرگی هم خواهد داشت.