پشتیبانی‌های علمی فرهنگی تبلیغ

« بسم الله الرحمن الرحیم»

پشتیبانی‌های علمی فرهنگی تبلیغ

یکی از ارکان تبلیغ محتوای مناسب آن است. در تبلیغات دینی از محتوای غنی قرآن و سیره و سخن معصومان «علیهم السلام» بهره‏‌گیری می‏‌شود و متناسب با نیازها، ظرفیت‏‌ها، علایق و تمایلات مخاطبان و براساس اولویت‏ها به شیوه‌‏های گوناگون ارائه می‏‌گردد و جهت تبیین و تشریح و ملموس ساختن معارف و نظریه‏‌های موجود در قرآن و سنت، از مطالب دیگری همچون تاریخ، سخنان بزرگان، سخنان حکیمانه، ضرب المثل، شعر، لطیفه و ... بهره گرفته می‌‏شود.

در این میان اولویت سنجی در ارائه معارف غنی اسلام با توجه به شرایط و نیازهای مخاطبان از امهات مسایل تبلیغ به شمار می‌‏رود و این امر مستلزم شناخت صحیح از اوضاع و احوال و مسایل زمان و افکار و اندیشه‏‌ها و گرایش‌‏های افراد اعم از دوست و دشمن و عملکرد صحیح و ناصحیح آنان است.

مشکل دیگر در زمینه محتوا، عدم دسترسی مبلّغان به متون مناسب تبلیغی برای استفاده در تبلیغ است. مبلّغانی که به صورت مقطعی و فصلی به تبلیغ می‏‌روند نیازمند متونی مناسب با شرایط ایام تبلیغی محرم و صفر و رمضان المبارک و فاطمیه و ... هستند تا با توجه به نیازهای اقشار مختلف مطالبی را به مخاطبان خود منتقل کنند و مبلّغان دایمی نیازمند محتواهایی هستند تا علاوه بر تبلیغات فصلی، در مناسبت‏های دینی و ملی طول سال نیز از آن بهره گیرند و با برنامه‌‏ای منظم برای ارتقاء فرهنگی جامعه تلاش کنند.

از اهداف این مجموعه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

1. شناسایی و استخراج منابع تبلیغی به منظور ارتقاء مهارت‌های تبلیغی طلاب و مبلّغان؛
  2. انجام مطالعات، به منظور تهیه و تدوین محتوای تبلیغی جهت طلاب و مبلغان در قالب کتاب، جزوه، نرم افزار و ... ؛
  3. تهیه و تدوین محتوای تخصصی تبلیغی ویژه اقشار، صنوف و مقاطع سنی مختلف؛
  4. همکاری با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی و آموزشی، در زمینة تهیه و تدوین محتوا و منابع تبلیغی؛
  5. تهیه و تدوین محتوای تبلیغی مورد نیاز بخشهای مختلف اعزام مبلغان؛
  6. تعیین اولویت‏های تبلیغی؛
  7. تأمین محتوای مناسب تبلیغی با توجه به مخاطبان گوناگون؛
  8. تدوین کتب کمک آموزشی برای تدریس کتاب­های تبلیغی؛
  9. تعیین سیر مطالعاتی مبلّغان؛
  10. شناسایی توان مجموعه‏‏‌های فرهنگی و تبلیغی برای تدوین متون؛

جهت استفاده از مطالب و ره توشه‌های ارائه شده هر مبلغ می تواند به کارتابل شخصی خود در سامانه شمیم، قسمت ره توشه مراجعه فرماید.

Shamim.jz.ac.ir

دیگر مطالب مناسبتی و سخن بزرگان در کانال معاونت فرهنگی تبلیغی در سروش و ایتا قرار می‌دهیم.