طرح تربیت مبلغ شمیم

معرفی طرح تربیت مبلغ "شمیم" (شبکه مبلغات یاس مطهر)

11

با توجه به نقش بی‌بدیل حوزه‌های علمیه در رشد و تعالی جوامع اسلامی در طول تاریخ، در راستای تربیت منابع انسانی پویا، فعال و کارآمد، جهت ترویج و گسترش فرهنگ غنی اسلامی، همچنین نهادینه نمودن آموزه‌های قرآن و عترت در سطح ایران اسلامی، پیروان و محبان اهل بیت (علیهم السلام) در سراسر جهان، طرح تربیت مبلغ "شمیم" (شبکه مبلغات یاس مطهر) با رویکرد ارتقای سطح بینشی، دانشی و مهارتی طلاب و اساتید محترم جامعه الزهرا (سلام الله علیها) توسط معاونت فرهنگی ـ تبلیغی با خصوصیات ذیل طراحی  و بر اساس مفاد مندرج در این برنامه ارائه مي‌گردد.

چشم‌انداز

تربیت بانوان مبلّغ توانمند وانقلابی در بستر شبکه مبلغات جامعه الزهرا (سلام الله علیها)و تثبیت شبکه مبلغات به عنوان  نهادی جریان ساز، پویا، فعال در ساحت فکری و عملکردی جامعه، به عنوان گروهی اثرگذار در تحولات دینی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی در عرصه‌های داخلی و بین المللی.

طلاب حوزوی بعد از حضور فعال در کارگاه های مهارتی با گذراندن واحدهای محتوایی، توانمندی مناسبی جهت تبلیغ معارف اسلام ناب و پاسخ‌دهی خلاقانه و اندیشمندانه به پرسش‌های بنیادین مخاطبان عمومی و تخصصی در سطح فضای حقیقی(مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها و...) و فضای مجازی را دارا خواهند شد.

ضرورت طرح

1.  لزوم کشف و شکوفایی استعدادهای طلاب و دانش‌آموختگان جامعه الزهرا(سلام الله علیها)
  2.  لزوم آگاهی از اصول و مبانی تفکر اسلامی در ساحت دانش، بینش، گرایش، رفتار و در نهایت نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی
  3.  لزوم شناخت جغرافیای انسانی، اندیشه‌ای و سرزمینی جریانات و گروه‌های غیراسلامی و ضداسلامی، آشنایی با عملکرد آنها در جذب و هدایت افراد به عنوان حامی و پیرو
  4.  خلأ کارگاه‌های مهارتی درزمینه پاسخگویی به پرسشها و نیازهای روزجامعه
  5.  خلاء فعالیت‌های جمعی منسجم فکری و اندیشه‌ای در جهت جریان سازی فرهنگی و اجتماعی
  6.  لزوم کادرسازی بر اساس ظرفیت‌های موجود و توجه به نیازهای تمدن نوین اسلامی بر اساس کار شبکه‌ای و آینده پژوهی

اهداف

1. تربیت نیروی انسانی متخصص و مجهز به مهارت‌ها و فنون روز در حوزه مطالعات اسلامی و تبلیغ دینی و هویت دهی جمعی به ایشان در قالب شبکه مبلغان
  2. بسط و گسترش حرکت‌های فرهنگی منسجم، هدفمند و شبکه‌ای در سطوح مخاطبان عمومی و تخصصی داخلی و بین المللی
  3. ارتقا توان مهارتی و معارفی طلاب در پاسخگویی به نیازهای جوامع هدف

رویکردها و راهکارهای اجرایی

1. رویکرد حاکم بر دوره، مباحث تبلیغی به صورت مهارتی با عملکرد کارگاهی و دوره‌های کارورزی می‌باشد؛ لذا بر دانش و بینش کسب شده در دوره آموزشی متکی بوده و رویکرد دوره در زمینه مهارت‌های آموزشی و پژوهشی به صورت حداقلی است.
  2. بعضی از مهارتها و موضوعات کارگاه‌ها به لحاظ ماهیت و نوع استفاده در مباحث تبلیغی، جزو سرفصل‌های ضروری و الزامی طرح بوده و بعضی اختیاری است. بر همین اساس، بخشی از مهارتها در دوره عمومی و بخشی در دوره تخصصی آموخته می‌شود.
  3. در سازمان اجرای طرح، تشکیل کمیته‌های سه گانه «کمیته جذب، گزینش و ارزیابی اساتید»، «کمیته درسنامه‌ها و محتوای عناوین» و «کمیته نظارت و ارزیابی اجرای طرح و طلاب کارآموز» ذیل اداره امور مبلّغان ضروری است.
  4. طرح شمیم می‌تواند زمینه‌ساز تأسیس مرکز مهارت افزایی جامع طلاب و شبکه مبلغات شمیم در سطح ملی و بین المللی در سال‌های آتی گردد.
  5. در تعطیلات تابستانی بین ترم‌های آموزشی کتب معارف و تفسیر قران و سیره و آموزه‌های اهل بیت(علیهم‌السلام) به صورت پیشنهادی و اختیاری در اختیار طلاب قرار می‌گیرد.
  6. دوره تربیت مبلغ شمیم در دو سطح کلی "عمومی  و تخصصی" برگزار می‌گردد.

دوره عمومی شامل ۶ مهارت (مهارت ارتباطی - مهارت رسانه‌ای - مهارت سخنوری - مهارت مدح و رثاء - مهارت کلاس داری - مهارت پاسخگویی) می‌باشد که سطح بندی و ساز و کار اجرای آن خواهد آمد.

دوره تخصصی در سه عرصه «موضوع محور» و «مخاطب محور» و«تربیت مدرس » برنامه ریزی و طراحی شده است که در ذیل، عناوین آن ارائه می‌گردد.

الف ) دوره عمومی

شیوه برگزاری کارگاه:

• مدت زمان هر جلسه، حداقل یک ساعت و حداکثر یک ساعت و نیم می‌باشد.
  • هر کارگاه دارای درسنامه شامل (اهداف و ضرورت درس، سرفصل‌های مربوط به درس و شیوه نامه اجرای کارگاه) می‌باشد.
  • کارگاه‌ها با رویکرد کارورزی و کار عملی در کلاس اجرا می‌شوند.

ضوابط آموزشی

1. جهت دوره‌های الزامی انتخاب مهارت و یا حذف آن در سامانه آموزش همراه انتخاب واحدهای آموزشی انجام می‌شود.
  2. در صورت غیبت ۳جلسه از مجموع ۱۶ جلسه، مهارت انتخاب شده حذف خواهد شد.
  3. اخذ مدرک تحصیلی طلاب ترم سوم(ورودی ۹۶) منوط به گذراندن دوره عمومی مهارتی شمیم و دریافت گواهی آن از معاوت فرهنگی تبلیغی می‌باشد.

مزایای شرکت در دوره

1. ارائه گواهی پایان دوره
  2. ارتقاء رتبه تبلیغی
  3. اولویت اعزام در مناسبت‌های تبلیغی
  4. شرکت در دوره تربیت مربی مهارت‌های تبلیغی(در صورت کسب امتیازات لازم)

ب ) دوره تخصصی

اداره مبلغان دوره‌های تخصصی تربیت مبلغ را در 3 محور برگزار می‌کند.

• دوره‌های تربیت مبلغ مخاطب محور
  • دوره‌های تربیت مبلغ موضوع محور
  • دوره تربیت مدرس

• دوره‌های تربیت مبلغ مخاطب محور