اندیشه مطهر ؛

معرفی طرح جامع مطالعاتی منظومه‌فکری استاد شهید آیت‌اللّه مرتضی مطهری رحمه‌اللّه

Picture1

آشفتگی فکری در مواجه با مسائل جدید دنیای امروز، در نسل جوان خصوصا در علم‌آموزان عرصه دین که بیش‌ از دیگران مواجه با این پرسش‌ها هستند، نیازمند برنامه‌ریزی درست و هدف‌مند است. ارائه نامناسب مفاهیم دینی و حتی در مواردی عدم ارائه این معارف و عدم تلاش برای ارائه دین به‌مثابه یک مکتب و نظام یک‌پارچه، جوان را در مقابله با سیل شبهاتی که در فضای مجازی وجود دارد، بسیار آسیب‌پذیر کرده است. این شبهات، اصل دین‌داری، کارآمدی و سایر معارف اصولی و اعتقادی را هدف قرار داده‌ و می‌کوشد معارف دینی را برای ایشان به امری مشکوک و غیرواقعی و مظهر عقب‌ماندگی تبدیل کند. ازاین‌رو نسل جوان با نوعی بحران فکری و هویتی مواجه شده است.

برای مقابله با این بحران معرفتی و آسیب‌های آن ، به سه امر نیاز است:

1. زمان‌شناسی: شناخت نقاط قوت و ضعف وضعیت موجود خود و دشمن؛
  2. عقلانیت در برخورد: بع معنای پرهیز از شتابزدگی و برخوردهای احساسی و اتخاإ روش درست و منطقی؛
  3. 3. نظام فکری: از همه مهم‌تر باید فهم درستی از اسلام به‌مثابه یک نظام و مکتب به آن‌ها ارائه داد. ازآن‌رو که اسلام دین جامعی است که بخش‌های مختلف آن زنجیره‌وار به هم مربوط و مانند یک شبکه در هم تاثیر‌گذار است، آشنا نبودن به این روابط و درک‌نکردن این شبکه‌ی مرتبط‌به‌هم در قالب یک نظام، در حقیقت مساوی با نشناختن اسلام است. لذا اسلام‌شناسی یعنی داشتن نظام‌فکری و بدون داشتن نظام فکری نمی توان اسلام را آن‌چنان که هست به نسل جوان ارائه داد.

بنابر این برای مقابله با هجمه‌های فوق و دفاع از دین و هدایت و دست‌گیری از نسل جوان باید اسلام را به‌مثابه یک مکتب منسجم به مخاطبان انتقال داد. یکی از بهترین روش‌های آموزش و انتقال این مهم، انس با اندیشه‌های ناب اسلامی علما و متفکرین قابل اعتمادی است که با چنین رویکردی نظام دین را فهم کرده و در آثار خود انتقال داده‌اند.

برای آشنایی بیشتر با  طرح جامع مطالعاتی منظومه‌فکری استاد شهیدمطهری   ، فایل را دانلود نمایید.